17.01.2022 ob 09:06
Deli članek
Pri nezakonitem prehodu meje prijeli dva Slovenca

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 999 klicev. Med 357 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 67 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru, ter 62 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 60 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, šest nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli pet vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 29 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 16 vlomov, 14 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj listin, tri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, tri nasilja v družini in dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih šest oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer štiri na območju PU Maribor, eno na območju PU Murska Sobota in eno na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (2), Slovenije (2) in Irana (1).