25.11.2021 ob 08:06
Deli članek
Pridržali in priprli kar 14 kršiteljev javnega reda in miru

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1043 klicev. Med 465 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 85 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila  prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 77 prometnih nesrečah pa je nastala materialna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli dve vozili.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 14 kršiteljev in izrekli so dva ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, tri grožnje, dve kaznivi dejanji povezani z zlorabo drog, dve ponarejanje listin, po eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja,  povzročitev telesne poškodbe, nasilje v družini in  preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 20 na območju PU Koper, 18 na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Maribor.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (10), Pakistana (10) in Iraka (9). To so sporočili iz policije. (konec)