08.09.2021 ob 08:53
Deli članek
Pridržali voznika, razgrajačev ni bilo

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1434 klicev. Med 593 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 115 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 14 nesreč z lažjimi. V preostalih 100 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli sedem vozil. Pridržali smo voznika na območju PU Ljubljana.

Na področju javnega reda in miru so opravili 62 intervenciji na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali niso nobenega kršitelja.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 27 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja denarja, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitvi telesnih poškodb, nasilji v družini in ponarejanji listin ter eno grožnjo. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Nova Gorica in Kranj izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 38 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Ljubljana, osem na območju PU Koper in tri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (23), Bangladeša (5), Maroka (5). To so sporočili iz policije. (konec)