18.06.2021 ob 09:58
Deli članek
Prometne nesreče tokrat niso zahtevale življenj

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1716 klicev. Med 682 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 146 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 25 nesreč z lažjimi. V preostalih 119 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 10 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom so pridržali voznika na območju PU Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju PU Celje in Koper.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 45 tatvin,16 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, šest povzročitev telesnih poškodb, pet ponarejanj denarja, po štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje ter po eno nasilje v družini in preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 13 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Koper, ena na območju PU Celje in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (7), Nepala (4), Kosova (1). To so sporočili iz policije. (konec)