12.06.2022 ob 07:34
Deli članek
Ronaldo ni bil obtožen posilstva

Las Vegas (MOREL/FoNet) - Ameriško sodišče je zavrnilo obtožnico zaradi posilstva zoper enega najboljših nogometašev na svetu Cristiana Ronalda, ker je odvetnica tožilke uporabila ukradene podatke. Tožbo je vložila Kathryn Mayorga, ki je trdila, da jo je Ronaldo leta 2009 posilil v enem izmed hotelov v Las Vegasu. Tožilstvo proti asu Manchester Uniteda ni vložilo obtožnice po uradni dolžnosti, ker za to ni bilo dokazov, je poročal BBC.

Mediji so poročali, da je Kathryn Mayorga leta 2010 privolila na izvensodno poravnavo, Ronaldo  ji je plačal 375.000 dolarjev, a se je vseeno odločila, da ga bo tožila in zahtevala večmilijonsko odškodnino. V obrazložitvi je priznala, da je poravnavo sprejela takoj po dogodku, vendar trdi, da je imela takrat čustveno travmo, zaradi česar osebno ni sodelovala v postopku mediacije, ter da je bila pod pritiskom in je sprejela ponudbo Ronaldovih odvetnikov.

Pred vložitvijo tožbe je odvetnica tožilke Leslie Stovall prejela zlonamerno pridobljene informacije in zaupne dokumente, ki jih ni smela uporabljati, je v obrazložitvi odločitve zapisala sodnica Jennifer Dorsey. V sodbi na 42 straneh je sodnica Jennifer Dorsey Stovallovo obtožila zlorabe in očitne kršitve tožbenega procesa in razsodila, da je Mayorga izgubila priložnost za nadaljevanje tega primera.

Leta 2019 je državni tožilec sporočil, da Ronaldo ne bo obtožen po uradni dolžnosti, saj je obtožbe nemogoče dokazati brez vsakega razumnega dvoma. Odvetnica tožilke Leslie Stovall je dejala, da jo je gibanje "MeToo" navdihnilo, da je začela nov proces proti Rolandu.

Ronaldo povezave z Mayorgo ni zanikal, je pa zatrdil, da za vse, kar se je zgodilo, obstajalo obojestransko soglasje. (konec)