28.10.2021 ob 08:41
Deli članek
Sreda je bila za policiste izjemno deloven dan

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1370 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 494 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 112 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v sedmih nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov so bili pridržani trije vozniki in zaseženih sedem vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 38 intervencij na javnih krajih in 12 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, šest groženj, štiri nasilja v družini, dve ponarejanji listin in ena povzročitev telesnih poškodb, drzna tatvina, ponarejanje denarja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen štirim osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 20 na območju Policijske uprave Koper in šest na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (15), Pakistana (5) in Afganistana (4). To so sporočili iz policije. (konec)