12.06.2022 ob 07:05
Deli članek
Tatovi in vlomilci izkoriščajo počitniško odsotnost

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.773 klicev. Med 698 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 112 prometnih nesreč, 135 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 12 hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 108 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 42 tatvin, 21 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesne poškodbe, pet groženj ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 37 oseb, 22 na območju PU Koper, sedem na območju PU Maribor, ter po štiri na območju PU Celje in Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 19 državljanov Pakistana, štirje Turčije in dva državljana Avstrije. To so sporočili iz policije. (konec)