13.04.2022 ob 08:41
Deli članek
Tatovi in vlomilci so bili zelo dejavni

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1425 klicev. Med 551 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 120 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko in eno prometno nesrečo z hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli pet vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali tri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 41 tatvin, 20 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, pet groženj, tri ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno kaznivo dejanje nasilja v družini in poskus uboja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijskih uprav Novo mesto in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 27 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 14 na območju PU Koper, osem na območju PU Maribor in pet na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (10), Kube (5) in Nepala (4). To so sporočili iz policije. (konec)