15.05.2022 ob 09:49
Deli članek
Tudi Belgijci nezakonito prečili državno mejo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.564 klicev. Med 646 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometnih nesreč, 135 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 99 intervencij na javnem kraju, 36 pa v zasebnih prostorih. Osem kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, pet povzročitev telesne poškodbe, tri grožnje, dve nasilji v družini ter eno ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Maribor in ena na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Gvineje (3), Alžirije (2) in Belgije (2). To so sporočili iz policije. (konec)