19.06.2021 ob 10:00
Deli članek
V cestnem prometu so 16 voznikom zasegli vozilo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1768 klicev. Med 711 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 123 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, sedem groženj, po štiri kazniva dejanja nasilja v družini in povzročitve telesne poškodbe, po dve kaznivi dejanji ponarejanja listin, ropa, drzne tatvine in preprečitve uradnega dejanja ter eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 96 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so  osebi na območju Policijske uprave Celje izrekli ukrep prepoved približevanja.

V 105 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v treh nesrečah pa so se tri osebe huje telesno poškodovale.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 16 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih šest oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer pet na območju PU Koper in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4) in Bosne in Hercegovine (2). To so sporočili iz policije. (konec)