13.09.2021 ob 08:20
Deli članek
V nedeljo na cestah trije mrtvi

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1228 klicev. Med 469 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 poškodovanj tuje stvari, 18 tatvin, 12 vlomov, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitev telesnih poškodb, po dve kaznivi dejanji nasilje v družini, grožnja in ponarejanje listin ter eno drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 43 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so  osebi, na območju policijske uprave Ljubljana, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozila.

V 56 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v tri prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v treh prometnih nesrečah pa so tri osebe umrle.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Koper, štiri na območju PU Maribor in tri na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (18), Afganistana (4) in Belgije (4). To so sporočili iz policije. (konec)