11.04.2022 ob 09:47
Deli članek
V nedeljo so bili tatovi in vlomilci zelo dejavni

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.160 klicev. Med 459 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, tri nasilja v družini, dva ropa, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, eno povzročitev telesne poškodbe, eno ponarejanje listin, ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Maribor, osem na območju PU Novo mesto in tri na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (7), Turčije (5) in Nepala (4). To so sporočili iz policije. (konec)