24.07.2021 ob 06:49
Deli članek
V petek imeli policisti veliko dela

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1752 klicev. Med 665 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 115 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 117 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in dve s hudo telesno poškodbo ter  prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli osem vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 85 intervencij na javnem kraju in 30 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali šest kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 41 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, pet groženj, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja denarja, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, dve ponarejanji listin in ena povzročitev telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer osem na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Koper, tri na območju PU Ljubljana in eno na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Sirije (6) in Maroka (4). To so sporočili iz policije. (konec)