26.02.2022 ob 10:33
Deli članek
V petek je bilo precej dela za policiste

Ljubljana (MOREL)- Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1403 klice. Posredovali so v 553 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 78 kaznivih dejanj, 81 kršitev javnega reda in miru ter 131 prometnih nesreč.
Med kaznivimi dejanji so obravnavali 37 tatvin, po 11 vlomov in poškodovanj tuje stvari, sedem kaznivih dejanj nasilja v družini, po tri grožnje in povzročitve telesne poškodbe, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno ponarejanje listin, rop, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.
Na področju javnega reda in miru so 45 krat intervenirali na javnih in 36 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so šest kršiteljev in izrekli pet ukrepov prepovedi približevanja.
V 123 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v osmih pa so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli sedem vozil in pridržali dva kršitelja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju Maribor, štiri na območju PU Koper in tri na območju PU Ljubljana. Med njimi je bilo največ, osem državljanov Afganistana, tri Pakistana in dva Hrvaške. To so sporočili iz policije. (konec)