02.04.2022 ob 12:06
Deli članek
V petek zabeležili največ prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.406 klicev. Med 560 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 149 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru, ter 81 kaznivih dejanj.

V 135 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 15 vlomov, en rop, šest poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, štiri ponarejanja denarja, štiri nasilja v družini, štiri grožnje ter oo eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih šest6 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (5) in Kosova (1). To so sporočili iz policije. (konec)