01.08.2021 ob 22:38
Deli članek
V požarih v Turčiji doslej osem žrtev

Istanbul (MOREL/FoNet)- Gasilci v Turčiji se že peti dan zaporedoma borijo proti požarom, ki so zajeli južno obalo in grozijo lokalnim letoviščem. Doslej je zaradi požarov po uradnih podatkih v ognjeni stihiji umrlo najmanj osem ljudi.
Minister za zdravje Fahretin Koča je danes potrdil, da sta še dva človeka umrla v požari v mestu Manavfatu, deset poškodovanih pa so sprejeli v lokalne bolnišnice. 

Večino od več kot 100 požarov, ki so se razbesneli v Turčiji so v zadnjih petih dneh uspeli obvladati. Turške oblasti so sporočili, da so se v tem tednu borili z najhujšimi gozdnimi požari v zadnjih nekaj letih. Sumijo, da naj bi bili nekateri tudi podtaknjeni. V popularnem letovišču  Bodrum so skupino turistov in hotelskega osebja evakuirali z ladjo. Požar so šele danes uspeli ukrotiti in ga nadzorovati. 

Lokalnim gasilskim enotam so priskočili na pomoč gasilci iz Ukrajine, Irana in Azerbajdžana. V gašenje je vključenih 13 letal, 45 helikopterjev, večje število dronov in 828 gasilskih vozil. 
Turška vlada je že obljubila, da bo obnovila požgane  hiše in plačala odškodnino za izgubljene zaslužke na prizadetih območjih. (konec)