28.01.2022 ob 08:07
Deli članek
V zadnjih 24 urah veliko kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1090 klicev. Med 439 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 81 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov , devet poškodovanj tuje stvari, po tri grožnje, povzročitve telesne poškodbe in ponarejanje denarja, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin ter po eno kaznivo dejanje ropa, drzne tatvine in nasilja v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v sedmih pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 28 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Koper, 12 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (25), Kosova (2) in Rusije (1). To so sporočili iz policije. (konec)