07.06.2022 ob 09:03
Deli članek
Veliko nesreč in kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.679 klicev. Med 661 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 192 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

V 162 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 27 nesrečah so bili udeleženci lažje in  v  treh huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 49 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 36 tatvin, 25 vlomov, 25 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, pet groženj, štiri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje listin, eno drzno tatvino ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 63 oseb, 44 na območju PU Koper, devet na območju PU Maribor, osem na območju PU Celje in dve na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (15), Indije (15) in Turčije (7). To so sporočili iz policije. (konec)