15.11.2021 ob 11:26
Deli članek
Za policiste je bila nedelja relativno mirna

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 915 klicev, med njimi tri nujne. Med 338 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno policijsko posredovanje, so med drugim obravnavali 44 kaznivih dejanj, 35 kršitev javnega reda in miru ter 69 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 14 poškodovanj tuje stvari, 13 tatvin, 12 vlomov, dve ponarejanji listin ter po eno kaznivo dejanje nasilja v družini, ogrožanja varnosti in povzročitve telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so  osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.  

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 18 krat posredovali na javnem kraju in 17 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom.

V 64 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih petih so se udeleženci lažje telesno poškodovali. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu pa devetim voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah so bile nezakonitega prehoda državne meje obravnavane tri osebe, vse na območju PU Maribor. Vsi so državljani Kosova. To so sporočili iz policije. (konec)