05.06.2022 ob 08:00
Deli članek
Za policiste je bila prva junijska sobota zelo pestra

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.797 klicev. Med 775 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 127 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 90 intervencij na javnem kraju, 37 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 38 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, sedem povzročitev telesnih poškodb, po tri kazniva dejanja ponarejanja listin in nasilje v družini, po dve kaznivi dejanji rop in grožnja ter po eni kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 37 oseb, in sicer 18 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper in dve na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (10), Turčije (5) in Bangladeša (4). To so sporočili iz policije. (konec)