22.06.2021 ob 08:03
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1729 klicev. Med 645 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 105 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, štiri povzročitve telesne poškodbe, tri kazniva dejanja ponarejanja denarja, po dve kaznivi dejanji nasilja v družini in kaznivega dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, drzne tatvine ter grožnje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 78 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so štirim osebam na območju policijskih Maribor in Ljubljana izrekli ukrep prepoved približevanja.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v treh nesrečah pa so se tri osebe huje telesno poškodovale. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU Koper, sedem na območju PU Maribor in štiri na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (5), Iraka (5) in Afganistana (2). Za sedem oseb pa očitno niso določili državljanstva. To so sporočili iz policije. (konec)