29.06.2021 ob 07:58
Deli članek
Zabeležili 34 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov,

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1728 klicev. Med 661 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 163 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, po tri kazniva dejanja grožnje in povzročitve telesne poškodbe, dve preprečitvi uradnega dejanja uradni osebi ter po  eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, nasilje v družini, ponarejanje denarja, drzna tatvina in ponarejanje listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih. Pridržali so  štiri  kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Koper, in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so  eni osebi, na območju policijske uprave Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali voznika na območju policijske uprave Maribor.

V 134 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 25 nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih prometnih nesrečah pa hudo telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih šest oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer štiri na območju PU Koper in dve na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali državljane Afganistana (4) in Pakistana (2). To so sporočili iz  policije. (konec)