01.05.2022 ob 10:30
Deli članek
Zadnji dan v aprilu zabeležili smrtno prometno nesrečo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1790 klicev. Med 617 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 99 prometnih nesreč, 104 kršitve javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 79 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko in šest z hudo telesno poškodbo ter  prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju PU Celje. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli devet vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 76 intervencij na javnem kraju in 28 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali pet kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 38 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesnih poškodb, dva ropa, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, nasilja v družini in grožnje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane tri osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali tri državljane Indije. To so sporočili iz policije. (konec)