24.11.2021 ob 10:28
Deli članek
Zaprli niso nobenega razgrajača

Ljubljana (MOREL)-V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1267 klicev. Med 504 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, sedem vlomov, po šest poškodovanj tuje stvari in kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, pet groženj, štiri nasilja v družini, ter po eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so trem osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 101 prometni nesreči je nastala le gmotna škoda, v 12 so bili udeleženci lažje poškodovani, v eni nesreči pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (11), Afganistana (4) in Nepala (1). To so sporočili iz policije. (konec)