27.06.2021 ob 08:01
Deli članek
Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1631 klicev. Med 628 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 113 prometnih nesreč, 136 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 22 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 90 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.
Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so kršiteljem zasegli sedem vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 108 intervencij na javnih krajih in 28 v zasebnih prostorih. Pridržali so pet kršiteljev in izrekli so dva ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, šest kaznivih dejanj grožnje, štiri kazniva dejanja nasilja v družini, tri povzročitev telesne poškodbe ter po eno kaznivo dejanje ponarejanje listin, zloraba drog,  rop in  preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Koper, devet na območju PU Maribor in šest na območju PU Novo mesto.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Iraka (9), Afganistana (7) in Pakistana (7). To so sporočili iz policije. (konec)