22.02.2022 ob 06:27
Deli članek
Zasegli kar 13 vozil

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1250 klicev. Med 497 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo osem dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 104 prometne nesreče, 60 kršitev javnega reda in miru, ter 69 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 97 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in sedem nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 13 vozil in sicer po tri na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje, ter po dve vozili na območju policijskih uprav Murska Sobota in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 43 primerih na javnih krajih, ter 17-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so šest kršiteljev in sicer tri na območju Policijske uprave Ljubljana, dva na območju Policijske uprave Celje, ter enega kršitelja na območju Policijske uprave Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so štirim osebam na območju policijskih uprav Novo mesto, Maribor in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja in sicer na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, sedem vlomov, osem povzročitev telesnih poškodb, pet kaznivih dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, tri nasilja v družini, tri grožnje in eno preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih sedem oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer šest na območju PU Koper in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Palestine (4), Turčije (2) in Bosne in Hercegovine (1). To so sporočili iz policije. (konec)