22.05.2022 ob 06:43
Deli članek
Zelo delovna sobota za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.631 klicev. Med 679 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 92 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 67 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev , ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali, in sicer tri na območju PU Maribor, dva na območju PU Novo mesto in enega na območju PU Ljubljana.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so  osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 17 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, šest povzročitev telesne poškodbe, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve nasilji v družini ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Koper in štiri na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (5), Afganistana (4), Pakistana (4). To so sporočili iz policije. (konec)