15.04.2022 ob 10:12
Deli članek
Znova dan prometnih nesreč, tudi smrtnih

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.585 klicev. Med 662 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 167 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 150 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, 17 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja denarja, tri povzročitve telesnih poškodb, dve ponarejanji listin, dve nasilji v družini ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter  grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 47 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Koper, pet na območju PU Maribor, ena na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Gvineje (12), Pakistana (11), Turčije (6). To so sporočili iz policije. (konec)