06.11.2021 ob 09:33
Deli članek
Zopet zabeležili smrtno prometno nesrečo

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1461 klicev. Med 615 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 20 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 149 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru, ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 134 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 3 s hudimi, ter  prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika na območju policijskih uprav Celje in Novo mesto, ter zasegli osem vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer tri na območju Policijske uprave Nove mesto, dve vozili na območju Policijske uprave Koper, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 36 primerih na javnih krajih, ter 24 v zasebnih prostorih. Pridržali so šest kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Maribor in Kranj.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 40 tatvin, 18 vlomov, dva ropa, 13 poškodovanj tuje stvari, tri nasilja v družini, dve grožnji, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno ponarejanje listin in  preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU Koper, tri na območju PU Maribor, dve na območju PU Nova Gorica in ena na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (4), Afganistana (3) in Kosova (3). To so sporočili iz policije. (konec)