14.09.2023 ob 22:26
Deli članek
Aretirali tri mlade nogometaše Reala zaradi spolnega odnosa z mladoletnicami

Madrid (MOREL/FoNet) - Španska policija je aretirala najmanj tri neimenovane mlade igralce Real Madrida zaradi domnevnega distribuiranja videoposnetkov seksa z mladoletnimi dekleti, poročajo mediji s sklicevanjem na tiskovnega predstavnika policije, medtem ko predstavniki Real Madrida niso bili dosegljivi za komentar, je poročal Reuters.

Časnik El Confidencial je pred tem, sklicujoč se na vire iz preiskave, poročal, da so bili aretirani trije igralci mladinske akademije, rezervne in tretje ekipe in da je primer izhajal iz policijske prijave, ki jo je 6. septembra na Kanarskih otokih vložila mati mladoletna žrtev. Po poročilu je glavni predmet preiskave igralec Real Madrid C - tretje ekipe španskega kluba, ki naj bi posnel svoj spolni odnos s 16-letno žrtvijo. Radijska postaja Cadena SER je poročala, da je bilo razmerje sporazumno, poroča Reuters. Dva druga igralca sta domnevno delila videoposnetek brez mladoletnikovega soglasja prek mobilne aplikacije za sporočanje WhatsApp, sta poročala El Confidencial in Cadena SER.

Vse tri so danes zjutraj v Madridu pridržali in so osumljeni kaznivega dejanja po španski kazenski zakonodaji, znanega kot "razkrivanje skrivnosti spolne narave". Aretacije so se zgodile v težkem času za španski nogomet, med obtožbami o spolni zlorabi zoper nekdanjega vodjo španske nogometne zveze Luisa Rubialesa. Prejšnji mesec, potem ko je španska ženska nogometna ekipa zmagala na svetovnem prvenstvu, je Rubiales na usta poljubil reprezentantko Jenny Hermoso, kar je sprožilo val ogorčenja nad seksizmom in mačističnim vedenjem v Španiji. (konec)