02.02.2023 ob 10:02
Deli članek
Brez družinskega nasilja tudi minuli dan ni minil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.352 klicev. Med 539 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, 14 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri nasilja v družini, dve  kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja ter po eno ponarejanje listin,  rop,  drzno tatvino,  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter  grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 64 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 49 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, štiri na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (20), Maroka (12), Konga (11). To so sporočili iz policije. (konec9