07.02.2024 ob 10:10
Deli članek
Brez hujših prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.330 klicev. Med 568 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.
V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike na območju PU Kranj, PU Maribor in PU Novo mesto.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja na območju PU Koper in PU Maribor, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 27 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, dve nasilji v družini ter po en rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.
V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 81 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 66 na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Ljubljana, štiri na območju PU Maribor, štiri  na območju PU Murska Sobota, ena na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Sirije (40), Maroka (11), Afganistana (10). To so sporočili iz policije. (konec)