19.01.2023 ob 07:03
Deli članek
Brez smrtnih žrtev v prometu

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.276 klicev. Med 508 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 22 vlomov, 22 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini, tri ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesnih poškodb, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 122 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 66 na območju PU Koper, 56 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (29), Pakistana (17), Indije (13). To so sporočili iz policije. (konec)