11.09.2022 ob 11:06
Deli članek
Desetim voznikom zasegli vozila, pet razgrajačev spravili za zapahe

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1476 klicev. Med 615 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 105 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 91 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 12 prometnih nesreč z lahko in tri z hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Nova Gorica.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 80 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali pet kršiteljev na območju Policijskih uprave Ljubljana in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, osem povzročitev telesnih poškodb, pet groženj, štiri nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji listin in uboj.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 201 osebo zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 136 na območju PU Koper, 36 na območju PU Maribor in 29 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (59), Indija (34) in Turčija (25). To so sporočili iz policije. (konec)