19.06.2023 ob 11:34
Deli članek
Dokaj mirna nedelja za organe pregona

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.245 klicev. Med 530 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. dva kršitelja na območju PU Kranj in PU Maribor, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Maribor, PU Kranj in PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, štiri nasilja v družini, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, en rop ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 124 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 119 na območju PU Novo mesto, in pet na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (37), Bangladeša (30), Maroka (25). To so sporočili iz  policije. (konec)