20.02.2023 ob 10:01
Deli članek
Dokaj mirna nedelja za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.049 klicev. Med 409 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 57 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 52 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v petih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju in 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja na območju PU Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 23 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, tri grožnje, dva ropa ter po eno ponarejanje listin  in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 55 na območju PU Novo mesto, 40 na območju PU Koper in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Indije (11), Rusije (9). To so sporočili iz policije. (konec)