20.06.2024 ob 09:15
Deli članek
Družinsko nasilje znova v ospredju policijskea posredovanja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.672 klicev. Med 688 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 152 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.
V 133 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 38 tatvin, 19 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, sedem nasilij v družini, šest groženj, tri povzročitve telesnih poškodb, dve drzni tatvini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja ter en rop.
V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 109 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (40), Bangladeša (24), Afganistana (9). To so sporočili iz policije. (konec)