16.03.2023 ob 07:47
Deli članek
Družinsko nasilje znova zahtevalo policijsko posredovanje

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.214 klicev. Med 519 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petih osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, šest nasilij v družini, štiri ponarejanja denarja, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve drzni tatvini ter po eno ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 53 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (23), Afganistana (17), Bangladeša (11). To so sporočili iz policije. (konec)