09.01.2023 ob 10:10
Deli članek
Izjemno mirna nedelja za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 944 klicev. Med 349 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 49 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

V 46 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v dveh nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 16 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 vlomov, 12 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve nasilji v družini, en rop ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 110 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 58 na območju PU Koper, 47 na območju PU Novo mesto, tri na območju PU Maribor, dve na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (52), Indije (19), Kube (14). To so sporočili iz policije. (konec)