07.03.2024 ob 09:01
Deli članek
Izjemno mirna sreda za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.262 klicev. Med 531 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 86 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v eni nesreči so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa nismo pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 30 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih.

Za zaščito žrtev nasilja v družini nismo izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, šest groženj, štiri drzne tatvine, štiri  ponarejanja denarja, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve nasilji v družini ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 78 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 68 na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Celje, tri na območju PU Koper, dve na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (33), Afganistana (12), Turčije (10). To so sporočiii iz policije. (konec)