24.03.2024 ob 09:01
Deli članek
Kar 12 voznikov prekrškarjev ostalo brez vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.610 klicev. Med 627 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov,  pet povzročitev telesne poškodbe, tri grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, dve nasilji v družini, en rop ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 71 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 64 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (25), Turčije (18), Maroka (12). To so sporočili iz policije.(konec)