14.06.2023 ob 22:50
Deli članek
Kdo vozi, vi ali alkohol?

Ljubljana (MOREL)- Danes se je začela prva od treh letošnjih nacionalnih preventivnih akcij za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Akcija bo potekala do 20. junija 2023. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Preverjali bodo vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

V noči s sobote, 17. junija, na nedeljo, 18. junija, pa bo potekal tudi maraton nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov, ko bodo policisti na več lokacijah po Sloveniji poostreno preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola ali drog.

Še vedno je skoraj vsaka deseta prometna nesreča povzročena pod vplivom alkohola. Že prvi popit kozarec alkoholne pijače vpliva na zaznavanje, zmožnost presoje in reakcijski čas voznika. Da ne bi vse življenje obžalovali enega samega trenutka nepremišljenosti, bodite odgovorni in se udeležbi v prometu pod vplivom alkohola in drog odpovejte, svetujejo na policiji.(konec).