01.01.2023 ob 11:20
Deli članek
Kljub številnim dogodkom na prostem, pa hujših kršitev niso beležili

Ljubljana (MOREL)- Silvestrska noč je bila za policiste delavna, v  zadnjih 12 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1192 klicev. Med 349 interventnimi dogodki je bilo 13 takšnih,  ki so terjali nujno ukrepanje. Kljub številnim dogodkom na prostem, pa hujših kršitev nismo beležili.

Policisti so med drugim obravnavali 16 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

V 16 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda. Nobena oseba v prometnih nesrečah pa ni bila telesno poškodovana, niti ni izgubila življenja.  So pa policisti zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu enemu vozniku zasegli vozilo, prav tako je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržan en voznik.
 
Zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo opravljenih 41 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. Štirje kršitelji, ki so kljub posredovanju policistov nadaljevali  s prekrškom, so bili  pridržani. Prijavljenih je bilo tudi 56 kršitev glede pirotehnike, pri čemer so bile tri osebe telesno poškodovane.

Med kaznivimi dejanji je bilo obravnavanih 18 poškodovanj tuje stvari, šest vlomov, pet tatvin, pet lahkih telesnih poškodb, tri grožnje ter po en rop, nasilje v
družini in  poskus uboja.

Policisti so opravili tudi več poostrenih nadzorov, pri katerih so nadzirali kriminalna žarišča in ugotavljali kazniva dejanja in prekrške.

V zadnjih 12 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 62 oseb. Med temi je bilo največ državljanov Rusije, Indije in
Kube. To je sporočila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica policije za odnose z javnostmi. (konec)