22.01.2024 ob 10:06
Deli članek
Malo dela za policiste v nedeljo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 841 klicev. Med 322 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 54 prometnih nesreč, 23 kršitev javnega reda in miru ter 34 kaznivih dejanj.

V 48 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 13 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 12 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, dve grožnji, eno povzročitev telesne poškodbe ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 123 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 120 na območju PU Novo mesto in tri na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (79), Afganistana (14) in Nepala (7). To so sporočii iz policije. (konec)