30.06.2023 ob 09:27
Deli članek
Med počitnicami tatovi in vlomilci ne počivajo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.432 klicev. Med 641 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 88 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 67 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Murska Sobota in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 52 tatvin, 18 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, štiri drzne tatvine, štiri nasilja v družini, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji listin, dve ponarejanji denarja, dve grožnji ter po eno povzročitev telesne poškodbe,  rop ter  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 117 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 108 na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Celje, štiri na območju PU Koper.  Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (47), Bangladeša (24), Pakistana (19). To so sporočili iz policije. (konec)