13.11.2023 ob 16:26
Deli članek
Močno pijan voznik po avtocesti z 240 km/h!

Ljubljana (MOREL)- Sinoči so policisti PU Celje okoli 23. ure na avtocesti, na območju Tepanja, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je kljub omejitvi 130 km/h vozil kar 240 km/h. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dva promila in pol alkohola.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Še posebej nevarna je neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo.

Vse voznike policisti znova opozarjajo naj spoštujejo cestnoprometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače. (konec)