28.01.2023 ob 07:57
Deli članek
Na cestah se je krivila na srečo samo pločevina

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.364 klicev. Med 564 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 144 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 135 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v deveth nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, osem vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini, štiri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno ponarejanje listin,  rop,  drzno tatvino,  ponarejanje denarja ter  grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 36 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 21 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper, eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12), Bolivije (5), Kube (5). To so sporočili iz policije. (konec)