19.02.2023 ob 11:22
Deli članek
Na policiji prisilno prenočilo deset razgrajačev

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.464 klicev. Med 586 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru, ter 66 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 10 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dva osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 13 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesne poškodbe, tri preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, dve grožnji ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 59 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 50 na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Koper in eno na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (22), Afganistana (12) in Kube (10). To so sporočili iz policije. (konec)