17.01.2023 ob 06:57
Deli članek
Na slovenskih cestah se je včeraj umiralo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.794 klicev. Med 679 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 197 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 77 kaznivih dejanj.

V 175 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v treh prometnih nesrečah pa so tri osebe izgubile življenje.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, tri nasilja v družini, dve drzni tatvini ter po eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ter  ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 73 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 61 na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Koper, pet na območju PU Ljubljana in ena na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (25), Rusije (18) in Indije (8). To so sporočili iz policije. (konec)