30.01.2023 ob 08:59
Deli članek
Nedelja je bila delovni dan za tatove in vlomilce

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 922 klicev. Med 370 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 55 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

V 53 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v dveh nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb in en rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 44 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 24 na območju PU Koper, 17 na območju PU Novo mesto in tri na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Pakistana (6) in Indije (5). To so sporočili iz policije. (konec)